ДО САДА ВАКЦИНИСАНО ОКО ПЕТ ХИЉАДА СОМБОРАЦА – СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ПОЧИЊЕ РЕВАКЦИНАЦИЈА
ДО САДА ВАКЦИНИСАНО ОКО ПЕТ ХИЉАДА СОМБОРАЦА – СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ПОЧИЊЕ РЕВАКЦИНАЦИЈА
  • Post category:Друштво

На пункту за вакцинацију у сомборској хали „Мостонга“ масовна имунизација становништва се одвија по плану, а ускоро ће на истом месту почети и ревакцинација. Вакцинација се врши кинеском вакцином и интересовање наших суграђана је велико, а због добре организације на пункту чекања су минимална.

  • Просек прегледаних и вакцинисаних људи је био око 450 дневно. Пацијенти долазе на позив е-Управе, мада смо имали случајева код старијих људи где брачни пар није био позван исти дан, па смо их примали у исто време, рекао је др Здравко Хлодик – начелник сомборске Ковид амбуланте задужен за координацију масовне имунизације у Сомбору.

Он је додао да се поред масовне вакцинације врши и вакцинација приоритетних група као што су здравствени радници, полиција и војска.

Др Хлодик истиче да до сада није било нежељених реакција код пацијената који су вакцинисани и да ће се у Сомбору ускоро почети ревакцинација.

  • Сви пацијенти после вакцинације остају пола сата да седе и под надзором су волонтера и медицинских сестара. До сада нисмо имали нежељених реакција. Ревакцинација би требала да почне од 8. фебруара. До сада смо вакцинисали искључиво са кинеском вакцином коју смо добијали и коју имамо у довољној количини и за ревакцинацију. Очекујемо да ових дана стигне и руска вакцина, која би за почетак требала да се користи само за вакцинацију здравствених радника. Такође смо добили и једну количину Фајзерове вакцине која служи за ревакцинацију оних који су ову ваксину добили као примо дозу, објаснио је др Хлодик.

Он је нагласио да је интертесовање грађана за вакцинацију велико.

Вакцину је јуче примио и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, који је овом приликом позвао суграђане да се вакцинишу и да на тај начин заштите своје здравље.

  • До данашњег дана укупно је вакцинисано око 5.000 наших суграђана. Овом приликом бих се још једном захвалио свим запосленима у Дому здравља, болници, али и другим свим људима који су помогли да овај пункт за имунизацију изгледа овако и да наши суграђани минимално чекају на вакцинацију. Ја сам желео и својим личним примером да покажем колико је масовна имунизација битна за све наше суграђане и позивам све људе који желе да се вакцинишу, да се пријаве преко е-Управе и да приме вакцину, поручио је градоначелник Ратковић.

Грађани за вакцинацију могу да се пријаве искључиво преко сајта е-Управе https://euprava.gov.rs/imunizacija-covid-19 или путем телефона на број 0800/222-334, након чега ће бити обавештени када тачно треба да дођу на пункт за вакцинацију у Градској хали „Мостонга“.

This Post Has One Comment

  1. Margita

    Razmislite dobro svi vi što popularišete i sprovodite ovu prisilnu vakcinaciju jer u Evropi su pokrenuti procesi i optužnice za pokušaje ubistva Fajzerova vakcina je u nekim državama već zabranjena zbog smrtnosti koju izaziva. Igrate se ljudskim životima

Comments are closed.