ЂУРАЂ МИЛАНОВИЋ НА ЧЕЛУ „ЕНЕРГАНЕ“
ЂУРАЂ МИЛАНОВИЋ НА ЧЕЛУ „ЕНЕРГАНЕ“

На осмој седници Скупштине града Сомбора која је одржана данас, дошло је до смене на челу сомборске „Енергане“. Уместо досадашњег директора овог предузећа Александра Чорка који је поднео оставку, Скупштина града је за вршиоца дужности директора „Енергане“ поставила Ђурађа Милановића.

Милановић је кадар са листе СПС-ЈС и од августа 2016. године је директор Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама из Новог Сада. Одборник је у Скупштини града Сомбора од 2012. године и од тада је обављао функцију председника Одбора за просвету и културу скупштине града Сомбора.

Функцију члана Градског већа града Сомбора задуженог за област образовања вршио је од 2012. до 2014. године. На његову иницијативу је уведено физичко-техничко обезбеђење у свим основним школама у граду, извршена капитална улагања на објектима образовних установа које су годинама биле у лошем стању. Активно је учествовао у реформи мреже школа града Сомбора и на његову иницијативу је установљена награда из области образовања града Сомбора “Аврам Мразовић”.

Ђурађ Милановић је рођен 1984. године у Сомбору. Основну школу је завршио у Чонопљи, Средњу пољопривредно-прехрамбену школу у Сомбору. Звање професора разредне наставе стекао је на Педагошком факултету у Сомбору 2011. године. Дипломирао је на предмету Методика наставе математике са оценом десет.

У његовој радној биографији која се налази на сајту Едукативног центра стоји да је од 2007. године радио је као агент продаје у предузећу за дистрибуцију робе широке потрошње “Нелт” из Београда.

Оставите одговор