ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ ОТПУТОВАЛИ НА НАГРАДНО ЛЕТОВАЊЕ У МАЂАРСКУ
ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ ОТПУТОВАЛИ НА НАГРАДНО ЛЕТОВАЊЕ У МАЂАРСКУ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и заменик градоначелнице Антонио Ратковић испратили су јутрос најуспешније матуранте из основних школа у школској 2018/2019. години, који су отпутовали на десетодневно наградно летовање у Мађарску.

Наградно летовање за ученике обезбедила је локална самоуправа, као својеврстан поклон и признање за њихов досадашњи успех у школовању. Летовање се реализује у оквиру пројекта „У знаку Европе и сигурности“, који се већ једанаест година успешно реализује као израз братске сарадње града Сомбора и Кишпешта, XIX кварта Будимпеште. У оквиру пројекта, деца два града се посећују и друже.

Деца из Кишпешта већ су боравила у Сомбору, а наредних 10 дана они ће бити домаћини ученицима из Сомбора.

Као и претходних година, домаћини су за госте из Сомбора припремили богат програм, према којем ће деца прва три дана боравка у Мађарској провести у Будимпешти, а потом у кампу на Балатону.

Градоначелница Душанка Голубовић је ученицима поделила качкете и пожелела леп и пријатан боравак у Мађарској. Ученици, са којима ће све време бити и три васпитача, ће у Мађарској боравити до 21. јула.

Оставите одговор