ДЕЗИНФЕКЦИЈА ОБЈЕКАТА И ЈАВНИХ ПОВРШИНА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА СОМБОРА
ДЕЗИНФЕКЦИЈА ОБЈЕКАТА И ЈАВНИХ ПОВРШИНА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА СОМБОРА

Радници Јавног комуналног предузећа „Зеленило“, по налогу Штаба за ванредне ситуације у вршили дезинфекцију јавних површина на територији града Сомбора.

Дезинфикована су сва места на којима се, према проценама, окупља више грађана него на другим местима: простори испред јавних установа, тргови, пешачке стазе у центру, простори испред амбуланти, апотека, самопослуга, сва прометнија места…

Током данашњег дана, (петак) акценат је стављен на дечија и остала игралишта, на територији града Сомбора.

Њихове колеге из ЈКП „Простор“ Сомбор, су данас обављали дезинфикацију у амбулантама, апотекама, зградама месних заједница, пијаца, као и дезинфекцију дечијих игралишта идругих јавних површина у нашем граду.

Како је саопштено из „Простора“, дезинфиковане су и капеле на свим гробљима на територији града Сомбора. Надлежни из Јавног комуналног предузећа „Простор“ Сомбор, у чијој надлежности је и управљање гробљима, због новонастале ситуације апелује на грађане да приликом сахрана поштују све мере које је уредбом прописала Владе Србије, из пре свега здравствених разлога. „Обзиром да је једна од мера и забрана јавног окупљања, приликом сахрана сем чланова уже породице, нико други неби требао да улази у сам простор капеле. Апелујемо на грађане да се придржавају прописаних мера и надамо се разумевању“, стоји у допису овог предузећа.