ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА ИЗАБРАЛА НОВО РУКОВОДСТВО, СОМБОРАЦ ВЛАДИМИР ПОПОВИЋ У ГЛАВНОМ ОДБОРУ
ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА ИЗАБРАЛА НОВО РУКОВОДСТВО, СОМБОРАЦ ВЛАДИМИР ПОПОВИЋ У ГЛАВНОМ ОДБОРУ

У недељу, 04.07.2021. године у Београду је одржана је 22. изборна скупштина Демократске странке на којој су изабрани председник и пет потпредседника странке, председник политичког савета, три члана Наџорног одбора и 40 чланова сталног састава главног одбора.

Од укупно 510 делегата, у раду Скупштине је учествовало 333 делегата из свих крајева Србије а присуствовало је и пет представника Градског одбора Демократске странке Сомбор, један делегат из Апатина и један делегат из Оџака и новоизабрани председник Окружног одбора ДС, др Александар Дикић.

За председника Демократске странке поново је изабран др Зоран Лутовац, а за потпредседнике, од седам кандидата, изабрани су: Миодраг Гавриловић, др Бранислав Јованчићевић, Татјана Манојловић, Ненад Митровић и Драгана Ракић.

За председника Политичког савета изабран је Мирослав Васин.

Од 63 кандидата за стални састав Главног одбора бирано је њих четрдесет, а међу њима је био и кандидат из Сомбора, Владимир Поповић дипл. инж. пољ. који је изабран за члана сталног састава Главног одбора ДС.

У допису сомборског ДС-а стоји да се скуп се одвијао под слоганом „ОД САД“, што како кажу, сугерише окретање нове странице у раду Демократске странке.

„Општи је утисак да је скуп био добро организован, да је доминирао дух заједништва и један нови ентузијазам младих и амбициозних кадрова који долазе“, пише у саопштењу сомборског ДС-а.