ДЕФИЛЕ ЈАХАЧА, ФИЈАКЕРА И ЗАПРЕГА – ПРОМОЦИЈА СОМБОРСКЕ ФИЈАКЕРСКЕ ТРАДИЦИЈЕ
ДЕФИЛЕ ЈАХАЧА, ФИЈАКЕРА И ЗАПРЕГА – ПРОМОЦИЈА СОМБОРСКЕ ФИЈАКЕРСКЕ ТРАДИЦИЈЕ

У организацији удружења љубитеља коња „Западна Бачка“, на градском хиподрому у Сомбору јуче је одржан IV Дефиле јахача, фијакера и запреге – Сомбор 2019. Дефиле је посвећен грађанству и свим љубитељима коња, старих обичаја и сомборске фијакерске традиције.

Дефиле представља промоцију свих фијакера, јахача и свих љубитеља коња, кажу организатори додајући да је дефиле приказ љубави и поштовања према племенитим лепотанима, односно коњима. Коњи су најлепше животиње од давнина сматране човековим најбољим пријатељем, јер човек у коњу налази снагу без суровости, лепоту без сујете и пријатеља без интереса.

На градском хиподрому у Сомбору многобројној публици у дефилеу ове године представило се 36 фијакера уз пратњу 14 јахача.

Након интонирања државне химне дефиле је званично отворио Антонио Ратковић, заменик градоначелнице града Сомбора.

  • Велико вам хвала за ову прелепу слику коју шаљемо из Сомбора, јер знамо колико љубави данас треба да би се ово све одржало. Задовољство је што видимо и много младих људи, што свакако радује јер доказује да историја и традиција коњичког спорта и љубави према овој племенитој животињи има своје младе наследнике. Сигуран сам да ће град Сомбор и даље наставити да подржава овакве манифестације, рекао је заменик градоначелнице Антонио Ратковић.

Након дефилеа за све заинтересоване посетиоце организована је бесплатна вожња фијакером.

Покровитељ манифестације је град Сомбор и Туристичка организације града.

Оставите одговор