ДЕДА ДЕЧАКА КОЈИ ЈЕ ПОВРЕЂЕН У ПАДУ РИНГИШПИЛА ТУЖИ ВЛАСНИКА
ДЕДА ДЕЧАКА КОЈИ ЈЕ ПОВРЕЂЕН У ПАДУ РИНГИШПИЛА ТУЖИ ВЛАСНИКА

Град Сомбор направио је пропуст на штету права детета тиме што актима није предвидео начине прибављања одобрења и санкције за постављање забавних паркова на приватним површинама, саопштио је заштитник грађана Србије након провере због пуцања рингишпила у селу Колут где је летос повређено осморо деце.

Иницдент у Колуту се догодио у вечерњим сатима пре око два месеца када се распао рингишпил на коме су била деца. Угрувотине, али и прелом надлактице задобио је најстарији међу њима, ученик седмог разреда. Милан Мандић, дечаков деда, каже за „Блиц“ да патњу и бол који је доживео и он и његова породица нико и ништа не може да надомести. Дечаку је оперисана рука и има шест шрафова у њој због пада са рингишпила.

  • Спремио сам папире за приватну тужбу против власника рингишпила. Не радим то због новца, не занима ме новац, већ хоћу да се стави тачка на цео случај пошто сузе мог унука, моје супруге и свега кроз шта је прошла цела породица не може нико да плати – каже Милан Мандић за „Блиц“.

За процену заштитника грађана по којој је пропуст начинио град Сомбор дечаков деда каже да је „то посао државе, и да држава и тужилаштво раде свој посао, а његов адвокат ће да провери све и план је да поднесе приватну тужбу“.

  • Имам 60 година, и на истом рингишпилу са ког ми је пао унук јер је греда пала, а то је озбиљна ствар, возио сам се и ја. Можда и моји родитељи. Не сме то да се дешава. Са тим треба завршити – поручује Мандић.

Мештани кажу да је након што се рингишпил распао власник хтео одмах да напусти село, али је убрзо стигла полиција те је отишао касније и више се није враћао у Колут иако више од шест деценија долази пред сеоску славу, Светог Илију. (Блиц)

Оставите одговор