ДАНАС ПОЧИЊЕ ПОДЕЛА ПАКЕТА ПЕНЗИОНЕРИМА СА ПРИМАЊИМА НИЖИМ ОД 30 ХИЉАДА ДИНАРА
ДАНАС ПОЧИЊЕ ПОДЕЛА ПАКЕТА ПЕНЗИОНЕРИМА СА ПРИМАЊИМА НИЖИМ ОД 30 ХИЉАДА ДИНАРА

Данас почиње дистрибуција пакета који су намењени пензионерима чије су пензије мање од 30 хиљада динара. Комплетну дистрибуцију ових пакета обезбедио је Штаб за ванредне ситуације Града Сомбора, уз логистичку подршку волонтера Црвеног крста и Службе цивилне заштите.

За добијање ових пакета није потребно да се поднесу посебни захтеви, већ ће их пензионери добијати према унапред утврђеним списковима, а биће им достављени на кућну адресу. Пензионери који, поред домаће, примају и инострану пензију биће контактирани од стране Центра за социјални рад како би се утврдила збирна висина њихових примања и уколико се утврди да су мања од 30 хиљада динара, такође ће добити пакет.

Комплетна дистрибуција вршиће се у складу са динамиком добављача и могућностима за испоруку пакета. Првог дана дистрибуције, односно данас, пакети ће се делити у насељеним местима Колут, Бачки Брег и Растина, у петак ће пакети бити достављени пензионерима у градским месним заједницама Венац, Млаке и део Црвенке, а након тога у Кљајићеву.

Динамика расподеле пакета за следећу недељу биће благовремено најављена.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је упутила апел пензионерима да и даље остану у својим кућама и сачекају пакете који ће им бити испоручени на кућну адресу.

Као што се види на фотографији, у пакету се налази брашно, шећер, пиринач, тестенина, кафа…

Оставите одговор