ДАНАС ЋЕ БИТИ ИСКЉУЧЕНА РАСВЕТА НА ГЛАВНОЈ УЛИЦИ И ЗГРАДАМА ЈАВНИХ УСТАНОВА У СОМБОРУ
ДАНАС ЋЕ БИТИ ИСКЉУЧЕНА РАСВЕТА НА ГЛАВНОЈ УЛИЦИ И ЗГРАДАМА ЈАВНИХ УСТАНОВА У СОМБОРУ

Град Сомбор ће и ове године учествовати у највећој светској еколошкој акцији за подизање свести о климатским променама „Сат за нашу планету“, која се одржава у данас, 27. марта.

У оквиру акције у Сомбору ће бити искључена расвета у улици Краља Петра I, згради Жупаније и управне зграде јавних комуналних предузећа „Водоканал“, „Зеленило“, „Простор“, „Чистоћа“, зграде Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ и Културног центра „Лаза Костић“.

Ове године глобална акција „Сат за нашу планету“ подсећа да још имамо шансу да ублажимо климатске промене и сачувамо природу, а тиме и нас саме.

Од 2007. године читаве улице, зграде, знаменитости и панораме градова остају у мраку на 60 или више минута у циљу скретања пажње на штету која се наноси природи и климатску кризу.

Симболичним искључивањем светла 27. марта на сат времена, у периоду од 20,30 до 21,30 часова, и ви можете да будете део преношења важне поруке да заједно можемо да створимо будућност у којој људи живе у складу са природом.

Глобална акција „Сат за нашу планету“, у свету позната као Earth Hour, обележава се на свим континентима, у око 190 земаља. У њу се укључују појединци, организације, институције и предузећа са истим циљем – слање снажне поруке да је могуће нешто предузети за ублажавање климатских промена и да је могуће променити свакодневне навике за добробит планете и нас самих који на њој живимо. Акцију организује WWF – Светска организација за заштиту природе.

Оставите одговор