ЧЛАНИЦЕ УДРУЖЕЊА „ЛАВАНГРАД“ ДОБИЛЕ УГОВОРЕ О САДЊИ
ЧЛАНИЦЕ УДРУЖЕЊА „ЛАВАНГРАД“ ДОБИЛЕ УГОВОРЕ О САДЊИ

На радном састанаку пројекта „Социјално предузетништво за жене у руралним подручјима“ на којем су учествовали чланови пројектног тима, чланице удружења „Лаванград“ и представници ЗЗ „Агродунав“ договорен је наставак планираних пројектних активности, а пре свега пролећна припрема садница и њихово даље одржавање.

Састанак је искоришћен и за уручивање уговора о садњи лаванде, којим Град Сомбор бесплатно даје саднице и пружа услуге садње, за 28 чланица удружења „Лаванград“. Уговоре су уручили члан Градског већа за област здравства и социјалне заштите др Далибор Форгић и координатор за ЕУ пројекте града Сомбора Саша Бошњак.

Град Сомбор је са пројектним партнерима, Центром за производњу знања и вештина Нови Сад, Центром за социјални рад Сомбор и Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft из Мађарске учествовао на 2. позиву програма INTERREG IPA прекограничне сарадње Мађарска-Србија 2014-2020. са пројектом „Социјално предузетништво за жене у руралним подручјима“. Укупна вредност одобреног пројекта је 207.134.4 евра, док је буџет Града Сомбора као партнера 98.744,4 евра. Циљ је да се кроз пројекат „Социјално предузетништво за жене у руралним подручјима“ унапреди квалитет живота у пограничном региону Мађарске и Србије, а такође и да се појача економска сарадња.

Оставите одговор