ЧЕТВРТИ ФЕСТИВАЛ „МУЛТИ-КУЛТИ“ У СОМБОРУ!
ЧЕТВРТИ ФЕСТИВАЛ „МУЛТИ-КУЛТИ“ У СОМБОРУ!

Четврти по реду Фестивал мултикултуралности „МултиКулти Сомбор 2021“ ће бити одржан у среду, 23. јуна 2021. године, на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору.

У оквиру фестивалског програма, од 17 часова ће бити отворен „Базар рукотворина“, на којем ће учествовати удружења жена која се баве старим занатима, са територије Аутономне Покрајине Војводине. На свечаном отварању, које ће бити уприличено у 19 часова, посетиоце ће поздравити директорица Културног центра, Весна Шашић, као и представници Града, након чега ће уследи наступи ГКУД-а „Сомбор“ из Сомбора и ГКУД-а „Раванград“ из Сомбора.

Сомборци ће од 21 час бити у прилици да виде музичко-сценски спектакл базиран на разноликости ритмова Србије и Балкана, у извођењу трупе „Una Saga Serbica“ из Београда.

„Una Saga Serbica“ је играчки ансамбл који је настао 2002. године и га чине млади, професионални играчи и кореографи чији је циљ да оживе наше богато играчко наслеђе и одушеве публику. Комбинујући игру, костимографију, сценографију, музику, полазећи од фолклорне уметности, уз познате етно ритмове, стварају несвакидашње перформансе на просторима Балкана.