БРЖЕ РЕШАВАЊЕ КОМУНАЛНИХ ПРОБЛЕМА УЗ ПОМОЋ АПЛИКАЦИЈЕ „ПРИЈАВИ КОМУНАЛНИ ПРОБЛЕМ“
БРЖЕ РЕШАВАЊЕ КОМУНАЛНИХ ПРОБЛЕМА УЗ ПОМОЋ АПЛИКАЦИЈЕ „ПРИЈАВИ КОМУНАЛНИ ПРОБЛЕМ“

Градска управа града Сомбора велику пажњу поклања електронским услугама како би грађанима омогућила лакшу, бржу и ефикаснију комуникацију са градским структурама без непотребног трошења времена. Ради се о веб апликацији „Пријави комунални проблем“ тако да грађани непрописно паркирање, напуштено возило, дивље депоније, оштећене контејнере, оштећене клупе или неки други проблем, могу пријавити и уз помоћ ове апликације.

Путем веб апликације ’’Пријави комунални  проблем’’ становници свих насељених места на територији града Сомбора су у прилици да на једноставан и брз начин пријаве комунални проблем било које категорије. На овај начин омогућава се стална комуникација са грађанима и решавање проблема уз њихову помоћ, а избегавају се процедуре и папирологија које су грађанима компликоване и заморне.

Уз помоћ ове апликације грађани имају могућност да брзо и једноставно пријаве комунални проблем на територији града Сомбора и то једноставним коришћењем властитих паметних мобилних телефона. Након што се посети адреса www.prijavi.rs (или скенира QR код), попуне основне подаци о проблему, на лицу места фотографише се одређени комунални проблем и проследи пријава, а надлежне градске службе га решавају у најкраћем могућем року. Апликација користи (уколико то корисник дозволи) ГПС помоћу којег се одређује тачна локација на којој се одређени проблем налази, а у циљу да би надлежне градске службе могле да га реше у најкраћем могућем року. Локација корисника односно локација комуналног проблема помоћу ГПС није обавезујућа, односно уколико корисник не жели да активира локацију на свом телефону пожељно је да у поље „Опис проблема“ наведе локацију, у супротном без локације комуналног проблема решавање истог је отежано односно онемогућено. Корисник није дужан да апликацији дозволи коришћење локације уређаја.

Апликацију грађани могу користити и као анонимни корисници односно без обавезе остављања своје маил адресе и имена и презимена.

Као град који развија нове моделе и начине комуникације са грађанима, овим путем позивамо све савесне грађане да активно користе апликацију „Пријави комунални проблем“ и на тај начин помогну да учинимо наш град још лепшим и уређенијим, поручују из Локалне самоуправе.

Оставите одговор