БЕСПЛАТНA РАДИОНИЦA “STREET ARTA” У СОМБОРУ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ
БЕСПЛАТНA РАДИОНИЦA “STREET ARTA” У СОМБОРУ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

Поводом цртања мурала „Европског Амазона“ на зиду Основне школе „Братство јединство“ у Сомбору, WWF Adria и Graffiti na Gradele, уз подршку Града Сомбора, 18. јула 2021. године организује бесплатну радионицу “street arta” за децу и младе. Радионица ће бити одржана од 10 сати у дворишту школе „Братство јединство“, а предвиђено је да траје два сата.

Радионица ће полазнике увести у свет “street arta” на челу са уметником Wuperom, који ће кроз ову форму уметности научити више о заштити природе и карактеристичним врстама сомборског краја, који се налази у оквирима будућег UNESCO резервата биосфере Мура-Драва-Дунав. Намењена је деци и младима од 7 до 15 година, а како је број полазника и полазница ограничен на 15 особа,заинтересовани се могу пријавити путем Google обрасца.

Иако је радионица намењена деци и младима, организатори позивају и све одрасле да дан проведу уз цртање мурала. Обезбеђени су сви потребни материјали, као и освежење за полазнике. Догађај ће се одржати у складу са свим епидемиолошким мерама и упутствима Кризног штаба за борбу против коронавируса.

Реке Мура, Драва и Дунав теку кроз пет земаља и чине зелени појас дуг 700 километара који повезује готово милион хектара јединственог подручја природне и културне баштине који ће ове године од стране UNESCO-а бити проглашен као први светски резерват биосфере Мура-Драва-Дунав између пет држава (TBR MDD). Како би обележили тај значајан успех са стране заштите природе, графити уметник Wuper пренеће вредности и специфичности овог подручја на велико платно, односно на зид Основне школе „Братство јединство“.