АУТО КАРАВАН И ПОСЕТА МУЗЕЈУ БАТИНСКЕ БИТКЕ ПОВОДОМ 75 ГОДИНА ОД ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ
АУТО КАРАВАН И ПОСЕТА МУЗЕЈУ БАТИНСКЕ БИТКЕ ПОВОДОМ 75 ГОДИНА ОД ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Представници Српског одељења Међународног јавног Фонда јединства православних народа и удружења сународника и пријатеља Русије „САЈУЗ“ из Београда, у сарадњи са више од десет удружења Руса у Републици Србији и српских удружења која негују и чувају успомене на Други светски рат, посетили су јуче, 18. октобра Спомен музеј Батинске битке, где су им домаћини били чланови Градског већа града Сомбора Сава Дојић и Мирослав Ковачић, као и председник Градског одбора СУБНОР-а Петар Грабеж.

Повод за посету је обележавање годишњице од победе над фашизмом.

Гости су положили венац и тако дали почаст погинулим ослободиоцима који су учествовали у Батинској бици, а након тога су обишли музејску поставку.

Српско одељење Међународног јавног Фонда јединства православних народа и удружење сународника и пријатеља Русије „САЈУЗ“ из Београда и у сарадњи са више од десет удружења Руса у Републици Србији и српских удружења која негују и чувају успомене на Други светски рат, поводом обележавања годишњице победе над фашизмом, организовали су ауто караван под називом „НАПРЕД В ПОБЕДЕ“ у оквиру којег посећују спомен костурнице палих бораца НОВЈ и Црвене армије, међу којима је и посета Спомен музеју Батинске битке.

Ауто караван је организован уз подршку Амбасаде Руске федерације у Републици Србији.

Оставите одговор