АУКЦИЈОМ ЧОКОЛАДНИХ ЈАЈА ОБЕЗБЕДИЛИ ДВЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ
АУКЦИЈОМ ЧОКОЛАДНИХ ЈАЈА ОБЕЗБЕДИЛИ ДВЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

У атријуму и Свечаној сали зграде Жупаније одржана је хуманитарна аукција уметничких чоколадних јаја, коју су организовали Ротари клуб Сомбор, град Сомбора и Фондације Ане и Владе Дивац.

Чоколадна јаја која су била предмет аукције израдили су пријатељи ове хуманитарне акције, предузеће „Арт Ивал“ д.о.о. из Београда, а средства која су прикупљена на овој аукцији обезбедиће две једногодишње стипендије за талентоване и вредне ученике средњих школа.

Поздрављајући учеснике аукције и госте, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је истакла да је од изузетног значаја за град што има једног врло доброг и квалитетног партнера, као што је Ротари клуб Сомбор.

  • За нас је иницијатива да се један овакав догађај организује била част и задовољство, посебно што то радимо и у духу предстојећих ускршњих празника, у жељи да афирмишемо мир, благостање, али, свакако, и хуманитарни аспект свих нас као појединаца овог друштва. У том процесу смо преко Ротари клуба нашли једног врло доброг и квалитетног сарадника као што је Фондација Ане и Владе Дивац, која већ неколико година на територији града Сомбора са нашим удружењима, али и самостално као фондација, спроводи читав низ врло значајних и квалитетних активности. Када такве активности за резултат имају и то да наши млади суграђани добију и финансијску подршку за то што су успешни, добри и желе да се образују, онда то свакако још више доприноси свима нама и ономе што радимо заједно. Зато ћу се још једном захвалити Ротари клубу Сомбор и Фондацији Ане и Владе Дивац, а нашим младим суграђанима желим да и у будуће буду успешни, добри и квалитетни, рекла је градоначелница Душанка Голубовић у свом обраћању.

На аукцији је изложено 33 експоната, а након лицитација прикупљено је укупно 246.600,00 динара, што ће према речима организатора бити довољно за две годишње стипендије талентованих младих ученика средњих школа из социјално угрожених породица.

  • Ротари клуб Сомбор у својој заједници делује стварајући позитивне утицаје, тако што организује низ акција, као што су помоћ и набавка опреме за болницу, набавка лабараторијске опреме за дом здравља, порибљавање вода које се налазе у Сомбору и околини, па све до набавке ватрогасног возила које и сада користи ватрогасна служба, рекао је председник Ротари клуба Сомбор Зоран Огризовић. Он је напоменуо да је у току акција прикупљања средстава за ревитализацију сата на Градској кући и за набавку опреме за Дом здравља.

Оставите одговор