АТАК НА ПРОСТОРИЈЕ НАРОДНЕ СТРАНКЕ У СОМБОРУ – НЕПОЗНАТА ЛИЦА ОДНЕЛА ДРЖАВНУ И ЗАСТАВУ СТРАНКЕ
АТАК НА ПРОСТОРИЈЕ НАРОДНЕ СТРАНКЕ У СОМБОРУ – НЕПОЗНАТА ЛИЦА ОДНЕЛА ДРЖАВНУ И ЗАСТАВУ СТРАНКЕ

У нашу редакцију стигло је саопштење Повереништва Народне странке Сомбор које преносимо у целости:

„Пре десетак дана, највероватније под окриљем ноћи, непознати починиоци уклонили су заставе Републике Србије и Народне странке, једна уз другу истакнуте на јарболима зграде у којој је смештена просторија локалног огранка НС-а.

Након спроведене „интерне истраге“, Повереништво Народне странке у Сомбору искључило је могућност да је јак ветар одвојио заставе од јарбола и просто их одувао, или да је узрочник нешто друго – некакав случајни инцидент, већ смо са сигурношћу уверени да је у питању „нечијих руку дело“, да је подухват изведен у ноћним сатима и да су починиоци највероватније, дугим шипкама са кукама, откачили и однели заставе.

Зашто? Коме су сметале? Ако већ не могу да смисле Народну странку, зашто су ударили и на државну заставу? Ту је реч о чистом криминалном акту и атаку, како на наше, тако и на државно обележје Републике Србије. Можемо само да закључимо да је реч о нечасним људима, без обзира на то какво им је политичко или било које друго опредељење, јер нико нормалан и разуман неће се лако одлучити на такав криминални чин, недостојан часног човека, већ пре тзв. „јајаре“, како су некада давно, на Западу, прозвали ситне криминалце и џепароше, пореклом са ових простора.

Дефинитивно, сличне јајаре су, под окриљем мрака (а како би другачије), обавиле прљав посао. Нека им је на част и дику, а Народна странка ће наставити непоколебљиву борбу за слободу, демократију, правду, слободне медије, све најважније демократске вредности, без обзира на подмукле ударе, било од које стран(к)е долазили“, стоји у допису Повереништва Народне странке Сомбор.