АПЕЛ СТАРИЈИМ СУГРАЂАНИМА ДА НЕ ДОЛАЗЕ У ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ
АПЕЛ СТАРИЈИМ СУГРАЂАНИМА ДА НЕ ДОЛАЗЕ У ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ

Из Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор апелују на пацијенте, а нарочито оне преко 65 година да не долазе у здравствене установе.

У сомборском дому здравља наглашавају да сви пацијенти који имају здравствене проблеме, осећају поједине симптоме или имају одређене тегобе, или температуру, да искључиво прво зову телефоном и заказују прегледе или објасне какве симптоме имају, како би им се дале одговарајуће инструкције или упутила Хитна медицинска помоћ.

Call Centar намењен за грађанство је 064/42-15-850, 063/468-034 или 062/19-56-866 и доступан је од 07-22 сата.

„У наредних 14 дана смањите контакте са другим особама из домаћинства, на радном месту или на јавним местима. Ако осетите симптоме инфекције органа за дисање (повишена температитра, кијавица, кашаљ, цурење из носа, отежано дисање или друго) одмах ставите маску преко уста и носа, појачајте хигијену руку (прање топлом водом и сапуном) избегавајте контакте са другим особама, користите марамицу кад кијате и кашљете, и позовите телефоном епидемиолога Завода за јавно здравље у Сомбору, од кога ћете добити упутства о даљем поступку“, стоји у обавештењу Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор.

Оставите одговор