АПЕЛ СОМБОРЦИМА: ПОВЕЋАТИ ХИГИЈЕНУ РУКУ, ИЗБЕГАВАТИ БОРАВАК У ЗАТВОРЕНОМ ПРОСТОРУ СА ВИШЕ ЉУДИ И ВЕЋА ОКУПЉАЊА
АПЕЛ СОМБОРЦИМА: ПОВЕЋАТИ ХИГИЈЕНУ РУКУ, ИЗБЕГАВАТИ БОРАВАК У ЗАТВОРЕНОМ ПРОСТОРУ СА ВИШЕ ЉУДИ И ВЕЋА ОКУПЉАЊА

У згради „Жупаније“ јуче је одржан састанак којем су присуствовали представници Завода за јавно здравље Сомбор, Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, Републичког фонда за здравствено осигурање и локалне самоуправе Града Сомбора, а поводом актуелне ситуације у вези са ширењем инфекције корона вирусом. Након састанка објављене су препоруке којих би грађани требали да се придржавају.

Препоручује се да ради заштите свог здравља и спречавања преношења инфекције грађани не путују без преке потребе, да смање број контаката са другим људима на радном месту и не одлазе у затворене просторије у којима борави већи број људи, као и да избегавају већа окупљања. Неопходно је да сви суграђани који су имали контакт са људима из држава у којима има велики број заражених и оболелих, морају то да пријаве како бисмо сви заједно, једним одговорним понашањем спречили ширење вируса короне.

Такође, потребно је да се повећа степен личне одговорности у складу са датим препорукама, као и да се повећа хигијена руку. Сви који осете симптоме као што су повишена температура, кашаљ, кијавица, цурење из носа, отежано дисање и слично, треба одмах да ставе маску преко уста и носа, избегавају контакте са другим људима, остану у својим домовима и позову епидемиолога у Заводу за јавно здравље од кога ће добити упутство о даљем поступку.

Број телефона Кол центра у Заводу за јавно здравље намењен грађанству је 062/19-56-866 и доступан је од 07.00 до 22.00 часа.

Оставите одговор