АПАТИНСКА ПИВАРА ДОНИРАЛА 7 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ПАНДЕМИЈЕ
АПАТИНСКА ПИВАРА ДОНИРАЛА 7 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ПАНДЕМИЈЕ

Апатинска пивара придружила се компанијама које су се солидарисале са државом у борби против епидемије корона вируса у нашој земљи. Донацијом од седам милиона динара Републичком фонду за здравствено осигурање, пивара је омогућила набавку неопходних средстава за лечење пацијената. Као чланица Националне агенције за локални развој, Апатинска пивара ће општинама у Србији донирати пакете безалкохолног пива у вредности од 1,2 милиона динара.

  • Овом донацијом желимо да дамо додатну подршку здравственом систему и свим храбрим људима који улажу напоре у сузбијању корона вируса одолевајући овом великом глобалном здравственом изазову. Наша целокупна индустрија се базира на спајању и окупљању породица и пријатеља током свих важних животних тренутака. Овога пута важно је охрабрити људе да остану код куће, повезани и солидарни са грађанима који су оболели од ове тешке болести, рекао је Данило Пушоња, генерални менаџер Апатинске пиваре.

У овој компанији наводе да су пословање прилагодили поштујући све прописане превентивне мере стављајући на прво место безбедност и здравље запослених, па су тако запослене чији опис посла то дозвољава послали да раде од куће, док запослени у секторима продаје и производних операција и логистике раде по прилагођеном радном распореду уз минималну изложеност директним контактима уз поштовање социјалне дистанце. Запослени, који спадају у осетљиве категорије, запослени старији од 60 година и они са постојећим здравственим проблемима остају у својим домовима, уз задржавање радно правног статуса.

Компанија Molson Coors Beverage Company у чијем саставу је Апатинска пивара, у свим земљама у којима послује на различите начине пружа помоћ здравственим и привредним системима. Пивара „Требјеса“ из Никшића донирала је новац за набавку неопходне медицинске опреме Клиничком центру Црне Горе, док је Molson Coors у Америци поред донације воде за пиће у Денверу, са милион долара подржао Удружење бармена које чине власници барова чији бизнис је директно угрожен због затварања локала, наведено је у саопштењу Апатинске пиваре. (РТВ)

Оставите одговор