АМБАСАДОР СЛОВАЧКЕ ПОСЕТИО СОМБОР
АМБАСАДОР СЛОВАЧКЕ ПОСЕТИО СОМБОР

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и председник Скупштине града Сомбора Зоран Рус уприличили су званични пријем за њ.е. амбасадора Републике Словачке у Републици Србији Федора Росоха. Делегацији Амбасаде Словачке представљени су привредни потенцијали Града Сомбора, али и потенцијали у области туризма, културе, образовања.

  • Драго ми је што данас имамо могућност да се упознамо са градоначелником Сомбора господином Ратковићем и његовим сарадницима и што смо у изузетно конструктивном разговору дефинисали заједничке циљеве и визије за даљу сарадњу. Са економске стране од највећег значаја је свестрана помоћ локалних власти словачким инвеститорима који су већ присутни на српском тржишту, али и за све заинтересоване предузетнике који Србију препознају као земљу великих потенцијала и могућности, изјавио је њ.е. Федор Росоха додавши да је д прошле године Словачка инвестивција присутна и у граду Сомбору у фабрици „Black Horse“.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић се захвалио њ.е. амбасадору Републике Словачке Федору Росохи на посети и успостављању сарадње.

  • Закључио бих да је састанак био веома конструктиван, с обзиром да је на састанку присуствовао и директор фабрике „Black Horse“ чији је власник из Словачке. Од прошле године послују у нашем граду, зато бих нагласио да ова посета и подршка, како Амбасаде Републике Словачке, тако и целе државе, а и Града Сомбора овом за нас веома битном гиганту да у наредном периоду остваре своје планове, рекао је Ратковић.

Он је додао да су представљени и планови за изградњу брзе саобраћајнице, што представља додатни развојни потенцијал Сомбора.

  • Свакако наш циљ и планови мене и мог тима су довођење нових инвеститора, зато нам је био акценат на привреди где смо приказали потенцијале наше индустријске зоне, све могућности које нуди како Град Сомбор, тако и Република Србија, истакао је Ратковић.

Након пријема у згради Жупаније, делегације Амбасаде Словачке и Града Сомбора посетиле су фабрику „Black Horse“.

Оставите одговор