АЛЕКСЕЈ ЧЕЉУСКА, ПРВА БЕБА РОЂЕНА У 2021. ГОДИНИ У СОМБОРУ
АЛЕКСЕЈ ЧЕЉУСКА, ПРВА БЕБА РОЂЕНА У 2021. ГОДИНИ У СОМБОРУ

Дечак Алексеј Чељуска је прва беба рођена 2021. године у породилишту Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору. Алексеј је рођен 1. јануара у 3 часа, има три килограма и осамсто грама и дугачак је 52 центиметра.

Алексејево рођење родитељима су данас честитали градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и његова заменица Љиљана Тица и том приликом су им уручили поклон честитку у износу од 100.000 динара, као и пригодне поклоне.

  • Даривање прворођене бебе за мене представља један од најдражих догађаја током године. То је један симболичан начин на који градска власт жели да пружи подршку родитељству поред осталих мера популационе политике које је Град већ установио, као што су сервис за подршку родитељства, реконструкција породилишта, нова Одлука о вантелесној оплодњи и подршка младим пољопривредним газдинствима. Град ће и у наредном периоду ослушкивати потребе и развијати услуге и мере подршке у складу са тим потребама, како би учинили бар мали помак у смислу повећања наталитета на територији Града Сомбора, поручио је Ратковић.

Оставите одговор