АЛЕКСА МИРКОВИЋ ОСВОЈИО ТУРНИР У БЕОГРАДУ
АЛЕКСА МИРКОВИЋ ОСВОЈИО ТУРНИР У БЕОГРАДУ

На тениским теренима „Ђукић“ у Београду претходног викенда је одржан ТСС ТОУР прве категорије за дечаке до 14 година. Ово је уједно и први турнир на отвореном по летњем календару Тениског Савеза Србије. Наш сомборац Алекса Мирковић, члан Тениског клуба „Жак“ као најмлађи учесник турнира у улазној години ове узрасне категорије своје такмичење је започео у недељу против свих својих старијих противника сјајним резултатима.

Победио је Уроша Живковића (ТАЖ) резултатом 6:1, 6:1 Павла Чопића из Чачка са сјајним резултатом 6:0,6:0, Страхињу Албијанића са 6:0,6:2. Алекса је полуфинални меч са Николом Матовићем решио у своју корист резултатом 6:2, 6:3 да би финални меч одиграо против првог носиоца турнира, Алексе Опарнице у три сета резултатом 6:2, 5:7 и 6:3.

Услови за игру су били отежани због веома ниских температура, али то нашег сомборца није спречило да овогодишње такмичење по Летњем календару Тениског Савеза Србије отвори и започне сјајним успехом и још бољим резултатима.

Талентовани Алекса тренира под надзором Дамира Крајиновића, а ово је уједно и почетни резултат летњих такмичења њиховог заједничког рада, коју је Алекса уписао у своју биографију.

Алекса има у плану да настави са турнирима прве категорије до 14 година према распореду из Летњег календара Тениског Савеза Србије, али и да учествује на Европским турнирима у истој категорији.