3,1 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЛОКАЛНЕ ИНИЦИЈАТИВЕ У СОМБОРУ
3,1 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЛОКАЛНЕ ИНИЦИЈАТИВЕ У СОМБОРУ

На конкурсу „Можемо и ми“, који је трећу годину заредом расписала Фондација „Ана и Владе Дивац“, изабран је 21 пројекат у Сомбору, Шиду и Обреновцу. Пројекти подржавају решавање свакодневних проблема и потреба ових општина, истовремено стварајући простор за сарадњу између локалног становништва и миграната. Само у граду Сомбору подржано је осам пројеката у укупној вредности од 3,1 милиона динара.

  • Драго нам је што смо у могућности да подржимо чак 21 локални пројекат у општинама које су погођене мигрантском кризом. Пројекти ће допринети решавању локалних проблема и укључиће мигранте и избеглице у активности које ће користити читавој заједници. Локалне иницијативе ће организовати различите креативне и ликовне радионице, позоришне представе, спортске радионице, еколошке акције, излете и маскенбале за децу на којима могу да учествују сви грађани ових општина, рекла је Ивана Живановић из Фондације „Ана и Владе Дивац“. Она је додала да је солидарност једна од кључних вредности које ова Фондација негује и промовише.

У оквиру пројеката, Фондација „Ана и Владе Дивац“ са локалним партнерима организоваће и Фестивале солидарности – манифестације на којима ће се подстицати инклузија међу грађанима, али и представити резултати спроведених активности.

Организације и неформалне групе чији ће пројекти бити подржани у Сомбору су: Црвени крст Сомбор, УГ „Бодрог“ Бачки Моноштор, НВО „Женска алтернатива“, Удружење љубитеља коња „Западна Бачка“ Сомбор, УЖ „Стапарска ружа“, УГ „Дуга“ и неформалне групе „Активатор“ и Студио „Винсент“.

Свечаном уручењу чекова присуствовао је и помоћник градоначелнице за област међународне сарадње Иван Шимунов.

Пројекат „Подршка становништву у заједницама погођеним избегличком кризом у Србији“ реализује Фондација „Ана и Владе Дивац“ трећу годину заредом уз подршку Фондације за отворено друштво (Open Society Foundations). У оквиру пројеката, у претходном периоду подржано је 39 пројеката у Шиду, Сомбору, Обреновцу, Прешеву и Суботици, у укупном износу од 140,000 долара.

Оставите одговор